Gyakori kérdések

Szélvédőcserénél mit lehet tenni a rajta lévő autópálya és egyéb matricákkal?

A szélvédőn található autópálya és regisztrációs rendszám matricák a funciójuknál fogva úgy vannak tervezve, hogy ne lehessen őket sérülés nélkül áthelyezni. Ezért sajnos 100%-os megmentésük nem lehetséges. Így azt tudjuk ajánlani, hogy mi nagyon jó állapotban leszedjük a matricákat, majd egy kis fóliára ragasztjuk azokat. Ezzel és a javítás számlájával kis plusz költséggel és sajnos persze utánjárással megoldható a matricák cseréje. Természetesen, ha valaki ragaszkodik hozzá akkor a szépen leszedett matricát vissza ragasztjuk az új szélvédőre, de ezt csak az ügyfél saját felelősségére tesszük.


Kőfelverődés nélkül megrepedt a szélvédőm, mi okozhatta?

Több oka lehet. Lehet, hogy az autó korábbi sérüléséből eredően feszült az üveg. De az is lehetséges, hogy a szélvédőnek egy apró alig észrevehető sérülés volt a peremén, ami most berepedt, de akár egy ütéstől – amiről talán nem is tudunk –, is megrepedhetett a szélvédő. Amint itt kitűnik ez egy elég bonyolult probléma és főleg a felelősség nehezen állapítható meg. Nem csoda, hogy az autóüveg gyártók az ilyennemű, nyom nélküli repedésekre ne vállalnak garanciát. Itt sajnos csak a forgalmazó ill. beszerelőműhely rugalmasságára számíthatunk!


A szélvédőcsere meddig tart, megvárható?

Igen, a mai modern ragasztóanyagoknál már nincs szükség több napos várakozásra, itt már pár óra alatt menetkész lehet az autó. A gyakorlatban általában 2-3 órás kötésidejű ragasztókkal dolgoznak a műhelyek, ezt a légzsákok miatt szigorúan be is kell tartani, így a mellékmunkákkal együtt inkább 3-4 óra a gyakorlat. Akinek sürgős és többet is áldozna a gyorsaságért, az kérheti a leggyorsabb ½ órás ragasztó használatát is, ebben az esetben már akár 1 óra múlva újra az autójában ülhet az ügyfél!


Az üveg körüli gumikeretet is minden esetben cserélni kell?

Mindig felmerülő, problémás kérdés a keret cseréje… Nehéz a dolga a Beszerelőnek, mert hibátlan, szép munkát szeretne átadni a megrendelőnek ezért inkább javasolja a szélvédő keret cseréjét, természetesen az ügyfél nem akar felesleges pénzt kiadni (érthető!), mondván „nincs annak a keretnek semmi baja”! Mindkét félnél van igazság! Mi azt valljuk ha a keret szépen menthető úgy a csere felesleges, nekünk is jó reklám a pénzkímélő és mégis jó munka, így nem cseréljük a keretet feleslegesen. 20 éves gyakorlatunkból viszont már ismerünk számos típust ahol a keret cseréjét mindenképpen javasoljuk, mert csak akkor áll és mutat hosszú éveken át tökéletesen a keret!


A repedések mennyire javíthatóak?

Repedések javítását személygépkocsin alapvetően nem javasoljuk, nem is végezzük el! Néhányan megfúrják a végét, próbálkoznak a javításával, de tökéletes eredményt nem tudnak nyújtani! Ha pedig nem 100%-s a megoldás akkor előbb utóbb újra költeni kell a sérülésre (szélvédőcsere). Inkább javasoljuk az azonnali cserét, ami nem is biztos, hogy olyan költséges! Kérje itt ajánlatunkat


A kőfelverődés nyomtalanul megjavítható?

Azt szoktuk mondani, hogy a nevében sem eltüntetés van, hanem javítás. Viccet félretéve a javítás valójában az üveg visszafordíthatatlan további sérülését előzi meg, mindemellett általában 90-95%-san eltünteti a sérülést, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy laikus aki nem tudta hol volt a sérülés az nem tudná azt megtalálni! Tehát mondhatni az eredeti sérülés előtti állapotot állítjuk vissza!


A javított szélvédőt elfogadják a műszaki vizsgán?

Igen, a javítás teljes mértékben megfelel a műszaki vizsgáztatás feltételeinek! Nem utolsó sorban azért mert nem is látható, hogy javítva volt!


A szélvédőm cseréje idején bent lehetek a műhelyben?

Alapvetően nem tiltjuk, de biztonsági okokból inkább azt ajánljuk, hogy ügyfélvárónkban várakozzanak a javítás ideje alatt. Szervizünk építése során külön ügyeltünk arra, hogy Ön kellemes környezetben, de autóját mindig látva várhassa ki a szélvédőcserét!


Ha a szélvédőmet nem a márkaszervizben cserélik elveszik a garanciám?

Nem semmi esetre sem, hisz itt nem karbantartási javításról van szó! Ha gumiabroncsot cseréltet vagy vásáról egy gumisműhelyben, úgy sem veszik el a garancia! Magára a termékre és a munkára, természetesen a forgalmazónak ill. a beszerelőnek kell garanciát vállalnia. Olvassa el GARANCIA vállalásainkat!


CASCO biztosításom van, a kötvényben az áll az önrészről, hogy 100 000 Ft vagy 10%, mi vonatkozik a szélvédőcserére?

Szélvédőcserénél alapvetően a százalékos önrésszel kell számolni!


Az előttem haladó gépkocsiról kavics verődött a szélvédőmre és az elrepedt, fizet a biztosító?

Az eset csak akkor egyszerű ha Önnek van CASCO biztosítása. Ha nincs, akkor a kárt okozó gépjármű kötelező biztosítása fizetne, de ez sajnos a tapasztalat alapján csak elmélet, mert az esetek 90%-ban a biztosító a kárigényt elutasítja mondván „nem okozat a kár hanem velejáró eset”. Egyszerübb az ügy ha a kárt egy előttünk haladó teherautó rakománya okozta (pl. tégla darab, stb), ilyenkor már a teherautó kötelező biztosítása fizeti a kárt. Bár, elég hosszú az ügyintézés, de nagy türelemmel végigjárható!

Hívjon, hogy segíthessünk! +36 (72) 516-850

Casco kárrendezési partnereink

Casco partnerünk az Allianz Casco partnerünk a Uniqa Casco partnerünk a Generali Casco partnerünk a Groupama Casco partnerünk az Union Casco partnerünk az Aegon Casco partnerünk a K&H Casco partnerünk a Pannónia Casco partnerünk a Signal Casco partnerünk a Wáberer Casco partnerünk a Porsche Casco partnerünk a TIR